Ново CTF събитие – OpenCTF

Екипът на ESI CyResLab е изключително щастлив да Ви представи нашата нова инициатива, OpenCTF.

Целта на тази инициатива е да разшири кръга от хора, които се интересуват от информационна сигурност и в частност тези, които участват в CTF състезания в София.

За тази цел си струва да отбележим, че за разлика от CTF * BG, OpenCTF ще бъде отборно състезание, но отборите ще бъдат съставени в началото на състезанието. Идеята ни е с цел да създадем спокойна и ненатоварваща сред за хора, които не са участвали в CTF състезания или се интересуват отскоро от информационна сигурност. Ако Вие сте начинаещ в областта и желаете да пробвате уменията си в отборна сред, това събитие цели да Ви въведе в CTF състезанията. Разбира се, ще се постараем да поизпотим и “ветераните” в областта.

В случай, че още се чудите дали това е за Вас, препоръчваме да прочетете статията ни на тема ‘Какво е CTF?’.

OpenCTF ще се проведе на 22-ри март, в офиса на ESI CEE (http://esicenter.bg) от 10:00 сутринта. Ще публикуваме повече детайли и информация през предстоящата седмица.

Очакваме от участниците да донесат свой лаптоп*, а те могат да очакват от нас да им представим интересни и забавни задачи, бира и, надяваме се, много приятно изживяване за всички, които обичат информационната сигурност.

Моля проверявайте нашия сайт за промени и нова информация или ни следвайте в Twitter.

* Или каквото друго устройство Ви е удобно, но си струва да се отбележи, че ARM архитектурата не се разбира с повечето инструменти в тази област.